A bogyós gyümölcsök pozitív hatásai
Goji bogyó, vasban és antioxidánsokban is bővelkedik
A goji bogyó két nagyon értékes antioxidáns vitamint is tartalmaz, az egyik az A-vitamin, a másik pedig a C-vitamin. Emellett a vas gazdag forrása is. Ezek a tápanyagok fokozzák az immunitást, illetve eredményesen harcolnak a cukorbetegség, a szívbetegségek és a rákos megbetegedések ellen.
Acai bogyó, a szupergyümölcs
Az acai bogyó is bekerült a szupergyümölcsök csoportjába, mivel nagyon sok antioxidánst tartalmaz. Az antioxidánsok védelmet jelentenek az oxidatív stressz okozta sejtkárosodással szemben, így pedig számtalan betegséggel szemben is védelmet élvezhetünk. Persze nem elég csak acai bogyót fogyasztani, fontos a rendszeres testmozgás és az egészséges táplálkozás is.
Az eper sok C-vitamint tartalmaz
Az eper nagy mennyiségben tartalmaz antioxidáns C-vitamint, de emellett más antioxidánsokat, folsavat és rostot is tartalmaz. Ezek a tápanyagok segítenek a magas vérnyomás és a magas koleszterinszint csökkentésében és a magas vércukorszint kezelésében. Az öregedési folyamatok sajnos az agyra is gyakorolhatnak káros hatást, azonban a rendszeres eperfogyasztás segíthet kivédeni ezeket a negatív hatásokat.
Fekete berkenye, mint gyulladáscsökkentő
A fekete berkenye, vagy ahogyan sokan ismerik, az arónia, nagyon hatékonyan képes gyulladást csökkenteni. A szervezetben kialakult gyulladás, ha krónikussá válik, úgy nagyobb esély van a rákos megbetegedések kialakulására.
Fekete áfonya, az antioxidánsbomba
Az egyik legegészségesebb gyümölcs, a fekete áfonya, amelynek színét az antocián nevű vegyületek adják. Az antociánok is antioxidánsok, amelyek védelmet jelenthetnek a szívbetegségek, a demencia, a rákos megbetegedés ellen, de még az immunrendszer fellendítésében is aktívan részt vesznek.
A polifenolban gazdag szeder
A szeder nagyon sok értékes polifenolt tartalmaz, amelyeknek kiemelkedő a gyulladáscsökkentő tulajdonsága. Ez azért nagyon hasznos, mivel sok esetben, a szervezetben kialakuló gyulladások okoznak szívbetegséget, cukorbetegséget, vagy éppen rákos megbetegedést.
A vörös áfonya és a húgyúti fertőzés
A vörös áfonya nagyon hasznos lehet a húgyúti fertőzés kezdeti szakaszában, hiszen jelentősen lecsökkenti a tüneteket és lerövidíti a betegség lefolyását. Amennyiben kúraszerűen fogyasztjuk, úgy kisebb az esélye a húgyúti fertőzések kialakulásának.
Bodza, mint a megfázás hatékony ellenszere
A bodza nagyon hatékony a megfázás tüneteinek enyhítésében és a betegség lefolyásának csökkentésében. A bodzából készíthetünk teát, amelybe tehetünk mézet, citromot és egy kevés lereszelt gyömbért is, hogy fokozzuk a pozitív hatásait.